Förväntad ruskvädersvandring i Bunketorps naturområde (Lindome) med Vandringsgänget

Tack till Er nio som gjorde mig sällskap idag (tio med mig själv). Regnprognosen inför dagen var dyster att läsa. Vi skulle få rikligt med regn och kraftig blåst, lägg där till en vattensjuk terräng att plaska runt i. Idag tror jag alla var överrens om att brandfaran var låg i skog och mark. När jag gick den här vandringen för drygt två veckor sedan var stigarna snustorra och fina. Tyvärr fick jag inte bjuda Er på den upplevelsen. Nu fick vi istället vara glada om vi bottnade överallt, det blev mycket skuttande för att finna tuvor som höll oss ovanför vattenytan. Mig gick det i och för sig ingen nöd på, jag hade mina fina gröna gummistövlar på fötterna. En bild som Gittan tagit visar min mundering för dagen, här skulle f#n inte bli blöt.

Jajamen, jag var klädd för att stå emot massvis av regn. Förstå då min oro när regnet plötsligt upphörde i samma stund som vi knallade iväg ut på vandringen. Hade jag klätt mig så här helt i onödan, grinade oturen mig rakt i ansiktet?

Bild 1; Ja, så här såg några av dem ut ett par minuter in på vandringen. Vi njöt av uppehållsväder. Forsande vatten hade skapat en djup fåra i grusstigen.

Bild 2; Första riktiga stigen, som lite grann hade antagit formen av en bäck. Jag funderade på hur dom hade det som inte hade på sig mina gröna gummistövlar.
Snart började det att regna igen, alla drog sina huvor över hövvena. Men den kraftiga blåsten märkte vi inget av inne i skogen. Och det var bara ett lätt duggregn som letade sig ned till oss på marken. Så.., äh, det var bara att låtsas som att det inte regnade.

Bild 3: Vid Norra Barnsjön.
Bild 4: Stig utmed Norra Barnsjöns västra strand.


Bild 5: Fortfarande på stig intill Norra Barnsjön.
Nä, regnet kom aldrig att bli störande, det föll i så små mängder. Vi hade till och med upphållsväder från och till. Underbart vandringsväder fick jag höra från några håll. Vi hade nog en sabla tur, för enligt vad hag hört efteråt så har det regnat mycket inne i Göteborg. Temperaturen var heller inte fy skam, 15 grader.

Bild 6: Jag skulle tippa att vi gick cirka 95,2 % på små skogsstigar. Här en av dem.
Bunketorps naturområde saknar helt en vandringsled värd namnet. Alla märkta spår i området går på preparerade stigar/vägar. Därför var det kul att kunna visa upp att det faktiskt finns massor av trevliga skogsstigar i området. Nu hade det regnat mycket = stigarna var blöta = då får man klä sig för det.

Bild 7: Denna bild ger alls ingen rättvisa åt hur galant ett vattensjukt område forcerades med fötterna i två svarta soppåsar.

Bild 8: Vackra färger på myren (menar inte ryggsäckarna eller era klädval).

Bild 9: Vandringen gick genom en mycket varierad natur. Här ett parti genom tallskog. Gräset satte färg.

Bild 10: Fler vackra färger inne i skogen.

Bild 11: Lilla Hassungaredssjön? Nä, en stor vattenpöl. Vi hade gått i 1 timma och 30 minuter, så nu behövde gänget bli utfodrade. Jag hade en bra plats för det, se nedan.

Bild 12, 13 & 14: Vindskyddet vid Blåvättnerna, startpunkt eller slutpunkt för Bohusleden/Hallandsleden. Lägligt nog tilltog regnet just när vi befann oss här. Alla hittade sitt lilla tak över huvudet.



Bild ovan: Kaffet smakar bäst ute?

Bild 15: Vi gick ett kort stycke på Hallandsleden, men det var lika blött där.

Bild ovan av Gittan: Tror jag visar lite mer exakt vart gränsen till Kungsbacka kommun möjligtvis kan gå.

Bild 16: Trevlig typ traktorstig intill myren. Tror vi hade tur att regnet låg i luften under hela vandringen, det höll älglusflugorna borta.

Bild 17: Samma myr men traktorstigen hade krympt till en liten stig. Nu hade vi vänt om och gick norrut genom området.

Bild 18: Trevligt parti på mjuk härlig stig genom granskog.

Bild 19 & 20: Vindskydd och grillplats vid Stora Hassungaredssjön. Tänk att sitta här en varm sommarkväll med Bullens pilsnerkorv och ett helrör renat.


Bild 21 & 22: Ytterligare en fint belägen grillplats intill sjön. Några björkar lös höstvackert gula.


Bild 23 & 24: Vi följde små stigar längs hela Stora Hassungaredssjön östra och norra sida. Det är så vackert att hälften hade varit mer än nog.


Bild 25 & 26: Grillplats ute på en udde i norra kanten av sjön. Här passade några på att fylla på med mer bränsle. Det kunde behövas, vi hade nu gått i 3 timmar. Stämningen var på topp, ingen hade bråttom vidare till bilen.


Bild 27: Lite lätt översvämmat mellan Lilla och Stora Hassungaredssjön.

Bild 28 & 29: Det var rikligt med vatten i forsen, "dagens höjdpunkt", hörde jag någon säga. Detta var payback time av naturen efter alla blöta partier vi fått ta oss fram genom. Här kunde vi istället njuta av att det var vattensjukt i terrängen.


Bild 30: Efter forsen väntade några minuter i trollskog.

Bild 31 & 32:: En bäck skulle korsas genom ett långt skutt. Här hade spänningen byggts upp till max, hur i allsin dar skulle detta sluta? Röd mössa i bilden nedan skvallrar om den succéfulla utgången 👍🌞


Efter 4 timmar och 30 minuter var vi tillbaka där allting började 4 timmar och 30 minuter tidigare. Om jag får säga det själv så var alla supernöjda och ingen hade störts av något regn.

Kartan ovan visar hur vi gick och med blå markering där bilderna togs, någorlunda exakt.
Enligt alla era mycket tillförlitliga GPS-mätningar (som visade allt möjligt) så kom vi fram till att sträckan var ungefär 11 km. Blötan gjorde att vandringen blev något tuffare än vad jag förutspått. Men vad gjorde väl det när alla ändå log mot mig efteråt. Tack för idag kära vänner.
Tommy och Gittan, när ni körde iväg från parkeringsplatsen, tänkte ni då på att man därifrån kan följa bilvägar ända till Kina?